Alternativ valóság – S1E3 – Jimenez a csatár!

0
1222

“Jó játékosokat szerezni könnyű. Rábírni őket, hogy együtt játszanak, az a nehéz dolog!”

5-1! Ez volt csapatunk utolsó meccse az igazi ősz előtt, nyári szerzeményünk Kiko Jimenez a meccs labdájával tért haza 3 gólja után. Boldogak voltunk, ilyen idénykezdetet senki se várt, a vezetőség pedig sorban kapja a gratuláló emaileket, amiért leigazolták a magyar menedzsert a felnőtt gárdához. Persze mindenki tisztában volt vele, hogy lesznek még lejtők, apró fájó vereségek. Októberben sajnos a szurkolók csak egyszer láthatják kedvenceiket a hazai stadionban, el voltak kényeztetve szeptemberben a 3 otthoni meccsel (7pont). FC Utrecht, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard, De Treffers. Nem hangzik túl nehéznek, ráadásul az utolsó meccs a holland kupa első köre egy olyan csapat ellen akik jóval alacsonyabb osztályban vannak jelenleg. 

7/10/2023
FC Utrecht 3 – 2 Heracles Almelo

Gólok: S.Ohlsoon, K.Jimenez
2 gyors gól az első félidőben tőlünk, majd jött a hidegzuhany a második 45 percben. 74.percben egyenlitettek, majd a ráadás utolsó percében a győztes találatot is bevitték. Egy fájó vereség ami később még sokat számithat.

21/10/2023
HERACLES ALMELO 4 – 0 SPARTA ROTTERDAM

Gólok: M.Heylen, S.Ohlsoon (2), M.Brescianini
Jimenez kolléga ugyan nem találta a góllövő cipőjét, de helyette voltak páran akik igen. Mi a gólokat, az ellenfél a sárga és piros lapokat gyűjtötte, sajnos mint kiderült utólag számukra: a focit gólra játszák!

28/10/2023
fortuna sittard 0 – 5 heracles almelo

Gólok: K.Jimenez (3), T.Tushi, S.Singh
Folytatódott a gólparádé, a spanyol fiatal ismét egy labdával távozott a pályáról, egyik legkönnyebb meccsünk volt a hónapban.

31/10/2023
de treffers 1 – 2 heracles almelo

Gólok: Alex Schalk (2)
A “B” csapatunk is megoldotta a kötelezőt, továbbjuttatva ezzel minket a 2. holland kupa körbe az AZ Alkmaar ellen. Jó lett volna gyengébbet kifogni na…

6 ponttal lettünk tehát gazdagabbak november előtt, jó előjelekkel várhattuk a komolyabb rangadókat. 4 meccs, 2 otthon, 2 idegenben, elvárt eredmény 9 pont!

4/11/2023
pec zwolle 1 – 0 heracles almelo

Gyorsan elbuktuk az első 3 pontot, mindössze 2 kaput eltaláló lövéssel nem lehet meccset nyerni (nem is sikerült). Mindenki mélyen tudása alatt teljesitett.

8/11/2023
heracles almelo 7 – 1 n.e.c.

Gólok: K.Jimenez (3), T.Tushi (3), S.Ohlsoon
Boldogság a hazai nézőknek, kiszakadt belőlünk minden frusztráció az előző meccs miatt, 17 lövésből 7 gól igazán derekas teljesitmény. A meccs végén a tartalék labdát is el kellett vinni 🙂

12/11/2023
feyenoord 3 – 1 heracles almelo

Gól: M.Knoester
Egy újabb bukta pár nappal később, persze ez egy kalkulált vereség volt, de már a hónap elején elment 3 fontos pont igy ez is fájt rendesen, főleg hogy papiron mi voltunk a jobbak. (még mindig gólra játszák a focit)

25/11/2023
heracles almelo 6 – 0 fc emmem

Gólok: K.Jimenez (5), S.Ohlsoon
A spanyol tini 5x köszönt be, 11667 néző pedig boldogan ment haza a meccs után. Igy kéne ezt minden meccsen csinálni.

Nagyon csalóka a táblázat mivel mi 14 meccset játszottunk ami a legtöbb az élcsoportban. Ettől függetlenül bőven felül teljesitünk eddig, de a szezon még hosszú. 5 meccs decemberben, ebből 1 kupa találkozó lesz majd. (katt a képre, hogy nagyobb méretű legyen)

Kiko Jimenez toronymagasan vezeti a góllövőlistát, 22 alkalommal kellett a kapusoknak kiszedni a labdát a hálóból a bajnokikon, mellette 2 gólpassz is besikerült, és összesen 6 alkalommal volt a meccs embere. 2 millióért vettem, most már 4.2 milliót ér

A nyáron érkező Miguel Luisnak már most mehetnéke van, szerinte nem erősitettem meg a csapatot ahogyan igértem (persze azért vagyunk a 4.helyen). Átadólistára is került a saját kérésére, menjééééééé. Amúgy 300e volt, most ér 1.1 milliót, legalább nem bukok rajta semmit se (ha persze el tudom adni).

Hoztam még egy érdekes képet a teljesitményünkről is:

Minden mutatóban magasan jobbak vagyunk a többi csapat átlagához képest, sok gólt rúgunk ami a legfontosabb.

Innen jön a folytatás hamarosan….