Élet a pálya szélén: félévi bizonyítvány 2020/2021

0
629

Hol is kezdjem? Talán a lényegnél: félévkor vezetem 5 ponttal a tabellát a Legia előtt. Ez azt hiszem mindenféleképpen bizakodásra ad okot a tavaszi rajt előtt, még akkor is ha idén sem vagyunk bajnokesélyesek.

Ugyanakkor az látszik, hogy a vezetőség által elvárt felsőház, ha valamit nagyon el nem cseszek simán meglehet. A kupát nem taktikáztam el mint tavaly, így ott megéltem a tavaszt, és egy ősi rivális a Wisla Krakow vár rám. Nem akármilyen meccs lesz. A nemzetközi szintéren az EL kvalifikáció során a negyedik kör jelentette a végállomást, ahonnan is a Feyenoord ellen sajnos kettős vereséggel 0-2 és 2-3 estem ki. Viszont az elvárást teljesítettem. A bajnokságban augusztus 16 óta veretlen vagyok, az egyetlen vereségemet pedig a Legia ellen szenvedtem el, akik majdnem végig vezették az őszt, ám két fordulóval a vége előtt megvertem őket egy őrült meccsen, és ezzel át is vettem tőlük a vezetést.

Pár szó az igazolásokról. Itt elég vegyes a kép. Vorel azért érkezett, hogy stabilitást vigyen a kapuba és hátra, ami sikerült is neki, mert bár volt egy hosszabb sérülése, összességében 22 meccsen védett eddig és 10 gólt kapott, ebből a bajnokságban 16 meccsen ötöt. Ez azért nem rossz. Marcos Álvarez a német AMC 1 meccsen volt kezdő és 7 meccsen csere, gyakorlatilag folyamatosan sérült, eddig nem tudta megmutatni mit is tud igazán. Zhamaletdinov az orosz csatár 28 meccsen 14 gólt lőtt eddig, ebből a bajnokságban 19 meccsen hetet, nemzetközi szinten 7 meccsen 6 gólt. Nem vagyok vele elégedetlen. Iyinbor a fiatal fradista hátvéd eddig epizódszereplő, de amikor be kell ugrania igen jól teljesít. Mellett behívót kapott a magyar U21-es csapatba is. Erősen foglalkoztat a dolog, hogy kivásárolom a Fraditól.

És akkor az ősz vesztese eddig: Cseri Tamás. Erősen dicsértem őt, nem is teljesített rosszul AML poszton, 15 meccsen 4 gól, 3 gólpassz, ám jött egy sérülés és a helyére beugró szlovák Vestenicky 5 meccsen dörrentett 4 gólt, ezzel ki is szorította. Persze messze még a vége, ki tudja melyikük lesz ezen a poszton idén a befutó.

Hát eddig ennyi. Igazolni nem készülök nagyon a télen, talán csak az AMR posztra kéne egy stabil megbízható játékos, mert az ott lévő két fiatal igen hullámzó teljesítményt nyújt.

Ami még kérdéses, hogy miként tudom összetartani a csapatot, mert több fiatal játékosom is igen jól fejlődik, lassan elérik a 4 csillagot, és bizony több nagyobb klub les rájuk, ami előrevetíti, hogy elveszíthetem őket. A szezon végén jelentkezek, köszönöm, ha elolvastad.

 

UI: Itt szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját akik pénzt és energiát nem sajnáltak azért, hogy a játékot magyarosítsák, és elérték a 100%-ot.

Szóval köszönöm, köszönjük. 🙂