Élet a pálya szélén: szezonkezdet, Cseri és pár igazolás…

0
870

Cseri Tamás. Be kell vallanom van némi tartozásom az irányotokba. Elfelejtettem az előző posztomban berakni a szurkolók által megválasztott év csapatát ahol is Cseri bizony igen megtisztelő kitüntetést is kapott a szurkolóktól. Ő lett ugyanis a szezon igazolása. Úgy érzem nála csak én lepődtem meg jobban, hogy valódi és értékes munkát végez a klubnál. Bartha után abszolút nem bíztam benne. Fiolic lett az év játékosa és az év utánpótlás játékosa is. Íme a csapat:

Nade. Miket is, milyen meglepetéseket tartogatott ez a szezonkezdet nekem: az első az lett, hogy a Loki csapatával együttműködési szerződést kötöttünk. Már kértek is tőlem kölcsönbe játékost, ami nem lepett meg, hiszen végtelenül gyenge szezont produkáltak az előző szezonban.

Előző évi mezeladások és egyéb bevételek:

És akkor a legfontosabb, az igazolások: 4 milliót kaptam igazolni. Négyen érkeztek és hatan távoztak a csapatból.

Sikerült leigazolnom a fiatal cseh kapust Vorelt a Sparta Pargue csapatától, az Osnabrück csapatától érkezett egy német AMC: Marcos Álvarez, illetve Zhamaletdinov a CSKA Moszkva csapatától csatár posztra, pluszban pedig kölcsönbe a Fraditól Patrick Iyinbor DC posztra Datkovic távozása miatt. Mindezen igazolások 60.000 euroba fájtak nekem.

Lássuk a bevételi oldalt: Mihalik – Paris Fc, Kiebzak – Miedz, Siplak – Pisa /kölcsönbe/, Dytyatev – Kolos Kovalivka /35.000 euro/, Serafin – Debrecen /kölcsön/, Datkovic – Montpellier /1,2 millio euro/

Az új igazolásokkal így alakul a legjobb kezdőm jelenleg:

Mint látható az újak közül Vorel és Zhamaletdinov a kezdőben kap helyet, Álvarez pedig a padon, bár nem egyszer kezdett is már. Ugyanakkor a fiatal Fradista kölcsönjátékos Iyinbor már a Motherwell ellen az EL selejtezőkben lehetőséget kapott idegenben.

És akkor az eddigi mérkőzések: két barátságos meccset játszottam, a Lucenec 5-0 és a Warta Poznan 0-2 ellen. Utána beindult az EL selejtezőgépezet. Az első körben a montenegrói Zeta csapatát H 6-0, I 4-0 kiütéssel ejtettem ki. Az egykor román Steaua következett FCSB néven: H 5-0, I 2-1, tükörsimán vettem az akadályt. Következett a skót Motherwell: H 2-0, I 3-2, két jó meccsen megérdemelten mentem tovább. A következő ellenfelem a Feyenord lesz. Mivel idén a vezetőség a negyedik selejtezőkört jelölte meg célnak, azt teljesítettem is ezzel. Beindult a bajnokság is. Jagiellonia és a Slask ellen nyertem, a Miedz ellen döntetlent játszottam és a Legiától kikaptam. Cseri eddig  4 gólt vállalt és két gólpasszt. Nem panaszkodhatok. Az orosz csatárom Zhamaletdinov 8 meccsen 5 gólt lőtt eddig és adott egy gólpasszt.

Egyszóval ennyit a bajnokság kezdetéről és az igazolásokról. A vezetőség felsőházat vár el, és a kupában negyeddöntőt, szóval minden ugyanaz mint tavaly.

Köszönöm, hogy elolvastad!