Betyár Banda – 7. rész

0
723

2024/25-ös szezon

Picit megvárattalak titeket a hatodik szezon beszámolójával, de folytatjuk utazásunkat, és megnézzük mi történt egy újabb idény elteltével a Betyár Banda tagjaival. Azt elöljáróban elmondhatom, hogy ez a szezon sem telt eseménytelenül, és két játékos ismét találkozott a kontinensviadal döntőjében. Hogy pontosan kik azok, és ki került győztesen az összecsapásból a beszámolóból kiderül, de szokás szerint haladjunk sorban.

Roland átigazolása a Lorient csapatába már az előző szezon végén ismert volt. A kérdés az volt, hogy sikerül-e magát beverekednie a francia élvonalban szereplő együttesbe? A rövid válasz az, hogy nem, sőt még a második csapatba sem sikerült bejátszania magát. Ettől függetlenül persze nem maradt játékpercek nélkül. Ezúttal azonban nem az utánpótlás csapatokban szerepeltették, hanem a tél folyamán kölcsönadták Horvátországba, a Rijeka csapatába. 11 alkalommal szerepelhetett itt kezdőként, és egy alkalommal sikerült a kapuba is találnia. Egy alkalommal a hét csapatába is beválasztották, és a negyedik helyen futottak be a horvát élvonalban. A következő szezonban kiderül, hogy a francia csapat vezetősége késznek érzi-e arra, hogy bevessék a Ligue 1-ban.

Márk továbbra is hűséges az Eupen csapatához. Nincs is nagyon oka másfelé nézelődni, hiszen nevelőegyesületénél stabil alapember a belga élvonalban. A mögöttünk hagyott szezonban is 35 meccsen kapott lehetőséget kezdőként, és ezúttal sem okozott csalódást. Egy gól, kilenc gólpassz, valamint egy meccs embere cím a mérleg az idényben. A szezonban kiosztott kilenc gólpasszával már ő a csúcstartó ebben a kategóriában az Eupen történetében. Már-már formalitás, hogy a szezon csapatában is helyet kapott, sőt, a szurkolók őt választották a szezon játékosának is! Bemutatkozhatott a belga felnőtt válogatottban is. Nemzetközi szinten azonban nem itt érte el a legnagyobb eredményét, hanem az U21-es csapattal. A 2025-ös kontinensviadalt sikerült megnyerniük, a döntőben a holland fiatalokat két vállra fektetve. Ezzel ő a harmadik aki korosztályos Európa bajnoknak vallhatja magát Roland, és Károly után.

Richárd hivatalosan továbbra is a Lazio játékosa, azonban még mindig nem játszott egyetlen percet sem az olasz csapatban. Ezt a szezont is kölcsönben töltötte, és ismét egy új bajnokságban mérethette meg magát. A célja ezúttal Spanyolország volt, és a Girona csapata. Az elmúlt szezonban tehát nem kisebb csapatok ellen lépett pályára, mint a Barcelona, valamint a Real Madrid, és ki lehet jelenteni, hogy ő sem okozott csalódást, nem lógott ki lefelé a spanyol csapatból. Olyannyira nem, hogy 35 meccsen lépett pályára kezdőként, valamint további négy alkalommal csereként vetették be. A mérleg egy gól, hat gólpassz, valamint egy meccs legjobbja cím. Évek óta folyamatosan tagja aktuális klubjában a szezon csapatának, és ez itt sem volt másképp. Elmondhatjuk tehát, hogy sikerült Spanyolországot is meghódítania, talán végre eljön az ideje, hogy Olaszországot is meghódítsa a Lazio szerelésében a következő idényben.

Károly szintén még mindig a nevelőegyesületénél szerepel. Igaz, hogy az első csapatba még mindig nem sikerült beverekednie magát, de az U23-as csapatot ő próbálja a hátán vinni. 27 meccsen kapott lehetőséget, 19 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját, kiosztott öt gólpasszt, valamint öt alkalommal a meccs legjobbjának is megválasztották. Az Aston Villa-nál érzik, hogy ideje lenne neki első csapatban is perceket kapni, azonban az ő terveik között egyelőre nem szerepel. Lemondani azonban érthető módon nem szeretnének róla, így a következő szezonra megpróbálják kölcsön adni. Érdeklődő van is bőven, ráadásul ezen felül a Huddersfield nem csak ideiglenesen szeretné a soraiban tudni, hanem gondolkoznak a leigazolásán is. Az szinte biztos, hogy a következő szezon változást hoz Károly számára, már csak az a kérdés, hogy milyen formában?

Végezetül pedig nézzük mit hozott nekem ez az idény Hollandiában. Az biztos, hogy rosszabb szezont zártam, mint az előző. Az átigazolásom után bizonyítottam, majd most jött egy kisebb hanyatlás. 25 meccs kezdőként, 4 csereként. Ezeken hat gól, valamint két gólpassz a mérleg. A szezon során nagyon hullámzó volt a teljesítményem, azonban valamiért még így is felkeltettem az RB Liepzig érdeklődését. A taktikájukba még illeszkednék is, azonban hozzám hasonlóan nagyon fiatal csapatuk van, szóval hatalmas verseny lenne a csapatba kerülésért. További felfelé lépéshez, azonban tökéletes csapat lenne, aztán majd meglátjuk, hogy végbe megy-e az átigazolás. Nemzetközi szinten továbbra sem jött meg az áttörés, hiszen az U21-es kontinensviadalon a Márkkal felálló belga csapat vert minket a döntőben, de majd talán a felnőtt válogatottal nagyobb sikereket tudok elérni.

Ennyi lett volna a 2024/25-ös szezon beszámolója. Volt tehát ebben a szezonban is történés, és ahogy mindig, ismét vannak függőben lévő kérdések. Ráadásul most majdnem mindenkivel kapcsolatban, egyedül talán Márk helyzete, ami teljesen tisztának tekinthető. Mint mindig, ezekre a kérdésekre majd csak a következő szezon beszámolójában kapunk választ…