Betyár Banda – 6. rész

0
754

2023/24-es szezon

Gyorsan telik az idő, már az ötödik szezonon vagyunk túl a Betyár Bandával. Az előző idényben Richárd megtörte az átigazolási csendet, de vajon volt-e olyan, aki követte a példáját egy szezonnal később? Az biztos, hogy a 2023/24-es szezon után van miről beszélni mindenki esetében.

A sort természetesen Rolanddal kezdjük, mint mindig. Eddig minden szezont vegyesen játszott az első csapat, valamint az utánpótlás csapatok között. Ebben a tekintetben ez a szezon sem volt más. Helyet kapott az első csapatnál is egy pár találkozón, valamint az U21-es csapatnál is számítottak rá. Ugyanakkor jóval kevesebb lehetőséget kapott, mint az eddigi szezonokban. A felnőttek között mindössze 9 meccs, az U21-esek között pedig csak hat találkozón számítottak rá. A felnőtt csapat behúzta a Svájci Kupát, úgyhogy éremmel is gazdagodott a szezon végén.

Ezt fel is lehet fogni amolyan búcsú ajándékként is számára, hiszen az már biztos, hogy a nyár folyamán csapatot vált. Franciaországba igazol az FC Lorient csapatába. Itt talán már több lehetőséget fog kapni, mint a ST. Gallen-nél, és jobban szem előtt lehet akár a komolyabb csapatok számára is. Nagyon olcsón sikerült megszerezniük, hiszen alig több mint 10 ezer Eurót fizettek érte a svájciaknak.

Márk bejátszotta magát az Eupen csapatába, és esze ágában sincs kikerülni onnan. Az előző szezonhoz hasonlóan ismét 31 meccsen lépett pályára. Szerzett egy gólt, kiosztott három gólpasszt, valamint négy alkalommal a találkozó legjobbjának is megválasztották. 2023 nyarán tagja volt az U21-es válogatottnak, akikkel egészen a döntőig meneteltek a kontinensviadalon. A győzelem sajnos nem jött össze nekik, a franciákkal nem bírtak a fináléban. Egyébként Márk nem csak bekerült az Eupen csapatába, hanem ebben a szezonban már ő volt a csapat kapitánya is. Ezeken felül nem meglepő módon bekerült a szezon csapatába az Eupen-nél, valamint a belga bajnokságban megkapta a Szezon Újonca címet is. Amennyiben így folytatja, csak idő kérdése, hogy ismét legyen érdeklődés iránta. Az értéke 925 ezer Euró, de ennél mélyebben a zsebébe kell nyúlnia annak a csapatnak aki szeretné leigazolni.

Richárdot az előző nyáron vásárolta meg a Lazio, de vissza is került a Ferencváros csapatához kölcsönbe. Kérdés volt, hogy az új edző számítani fog-e rá? A szezon természetesen megadta a választ, ami az, hogy nem. Újabb szezont kellett eltöltenie kölcsönben, ezúttal az angol másodosztályú Millwall csapatánál. 47 találkozón lépett pályára a klub színeiben, akikkel éppen csak sikerült kiharcolniuk a bent maradást, hiszen a 21. helyen futottak be. A 47 találkozó alatt csak egyszer sikerült a kapuba találnia, valamint kiosztott 4 gólpasszt is. Beválasztották a szezon csapatába is, de érdekes módon csak a padra fért oda. Eddigi talán leggyengébb szezonján van túl, igaz eddig nem is játszott ennyire erős bajnokságban. A kérdés esetében ismét adott, a következő szezonban képes lehet magát bejátszani a Lazio csapatába, vagy egy újabb szezon vár rá valahol kölcsönben?

Károly ebben a szezonban maradt az Aston Villa csapatánál, ezúttal nem küldték el kölcsönbe. Az első csapat közelébe azonban nem nagyon fért oda, mindössze öt találkozón kapott lehetőséget az első csapatnál, ebből csak egy alkalommal kezdőként. Az U23-as csapatnál annál többet játszott. 29 meccs kezdőként, további öt csereként. A mérleg itt már sokkal jobb, 13 gól, 5 gólpassz, 4 meccs legjobbja cím. Sajnos ez a teljesítmény sem volt elég ahhoz, hogy bent tartsa az Aston Villa U23-as csapatát a legjobbak között a korosztályos bajnokságot figyelembe véve. A Huddersfield Town érdeklődését azonban felkeltette, mert szeretnék a soraikban tudni. Ez egy osztály visszalépést jelentene, ugyanakkor valószínűleg sokkal több játéklehetőséget. Ugyanakkor Károly értéke 4.8 millió Euró, és ennél kevesebbért biztosan nem válnának meg tőle.

Végezetül pedig jöjjön, hogy mire jutottam Hollandiában. Az előző nyáron volt két érdeklődő a PSV és az AZ személyében, és végül Alkmaar-ba tettem át a székhelyem. 9 millió Eurót kapott értem az Ajax, én pedig egy olyan csapathoz kerültem, ahol rendszeres játéklehetőséget kapok. Ebben a tekintetben mindkét félnek megérte a váltás. 36 meccs kezdőként, további 8 találkozó csereként. A mérleg 14 gól, 3 gólpassz, 2 meccs embere cím. A szezon csapatába itt is csak a padra fértem oda, ugyanúgy, mint egy szezonnal korábban az Ajax-nál is. Nem csak ezért érte meg a váltás, hanem mert igen eredményes szezont zártunk az AZ-tel. Bajnoki cím, valamint majdnem a Kupát is sikerült behúznunk a PSV ellenében.

Ennyi lett volna tehát az ötödik szezon beszámolója. Úgy tűnik egyre inkább kezdenek beindulni az események, beindultak a csapatváltások. Kérdések természetesen ezúttal is maradtak nyitva, három emberrel kapcsolatban is. Azonban mint mindig, ezúttal is egy teljes szezont kell várni a válaszokra.