Betyár Banda – 5. rész

0
692

2022/23-as szezon

Túl vagyunk egy újabb szezonon, és ez az első olyan szezon ahol lehet játékosmozgásról beszélni. Richárd esetében lógott a levegőben a klubváltás, de volt még valaki, aki másik csapat színeiben is pályára lépett. Természetesen ezúttal is lehet érdeklődőkről is beszélni, szóval vágjunk is bele a szokásos menetrendben!

Roland köszöni szépen, nagyon jól érzi magát Svájcban, és teszi a dolgát szépen csendben. Számára egyelőre nem igazán jött meg az áttörés a St. Gallen csapatánál. Ebben a szezonban mindössze egy alkalommal kapott szerepet az első csapatnál, akkor is csereként lépett pályára. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem kapott játéklehetőséget, az U21-es csapatnál számítottak a szolgálataira. Itt 34 bajnokin lépett pályára kezdőként, és egyszer sikerült a kapuba is találnia. 90 percenként majdnem 6 szerelést mutat be, valamint a passz pontossága is 73%, szóval nem lehet egyszerű ellene játszani. Az első csapat tervei között azonban még nem szerepel, hiszen kölcsönvehető, érdeklődő azonban egyelőre nincs. Új szerződést írt alá, mellyel 2 ezer Eurót keres havonta, az értéke pedig 7250 Euró.

Márknak sikerült magát bejátszania ez Eupen első csapatába erre a szezonra. 31 bajnoki találkozón volt kezdő a bajnokságban, valamint egyszer a Belga Kupa küzdelmei során is. Kiosztott 3 gólpasszt, valamint egy alkalommal a meccs legjobbjának is megválasztották. Lapok tekintetében sikerült egy kicsit visszafognia magát, csak 10 sárga kártyát gyűjtött be a szezon folyamán. Az Eupen-nél beválasztották a szezon csapatába is. Ez már tavaly is sikerült neki, azonban akkor még csak a padra fért oda, idén azonban már a legjobb 11-be fért be. Ő is kapott új szerződést, 9250 Eurós fizetéssel. A kivásárlási záradéka alacsonyabb lett, most már csak 17.75 millió Euró. Az értéke azonban csak 425 ezer Euró, szóval valamint látnak benne a belga csapatnál.

Richárd esetében beszélhetünk az első átigazolásról. Az előző nyár folyamán volt érdeklődő bőven a szolgálatai iránt, és végül az olasz Lazio lett a befutó. 1.4 millió Eurót fizettek érte, de mivel azonnal nem számították rá, így azonnal visszaküldték a Ferencvároshoz kölcsönbe. Szóval csapatot is váltott meg nem is. Az FTC kispadján egyébként nem kisebb név ült a szezonban mint Sami Hyypia, és meneteltek is a zöld-fehérek Európában az irányítása alatt. Egészen a kieséses szakaszig jutottak az Európa Liga II-ben, és Richárdra minden meccsen számítottak. Itt 13 találkozón szerzett egy gólt, valamint kiosztott egy gólpasszt.

Klubszinten összesen 45 találkozón lépett pályára, minden alkalommal kezdőként. A mérlege egy gól, kilenc gólpassz, valamint két meccs embere cím. Hazai szinten meg is csinálta a duplázást a Ferencvárossal, megnyerték a bajnokságot, valamint a Kupát is. A Lazio-nál 2026 nyaráig szól a szerződése, a fizetése 34.5 ezer Euró. A Lazio új trénert keres, és kérdés, hogy ő számítani fog-e rá a következő szezonban, vagy egy újabb szezont tölt el kölcsönben valahol. Az értéke nem mellékesen 2.2 millió Euró.

Károly esetében is beszélhetünk csapatváltásról. Azonban az ő esetében nem végleges, hiszen csak tavaszra került a Wycombe csapatához kölcsönbe. Az ősz folyamán azért megmutathatta magát az Aston Villa első csapatában is 2 kupameccsen, ahol sikerült egy gólt szereznie. Főleg az utánpótlás csapatokban szerepelt ő is az ősz folyamán, 17 meccsen 14 gól, 4 gólpassz, valamint öt meccs legjobbja cím a mérleg. Ezek után került a harmadosztályba, ahol 9 alkalommal számítottak rá. Itt csak három alkalommal sikerült a kapuba találnia, valamint kiosztott egy gólpasszt is. Ő is kapott új szerződést 2025 nyaráig, mellyel 26 ezer Eurót keres, az értéke pedig 2.6 millió Euró.

Végezetül pedig szokás szerint az én szárnypróbálgatásom Hollandiában. Ebben a szezonban már nem léptem pályára a második csapatban, helyette az első csapatban kaptam bizonyítási lehetőséget. Egyelőre nem sokat, mindössze 9 alkalom kezdőként, további 4 csereként, valamint 2 alkalom a kupában. A mérleg nem túl meggyőző 4 gól, valamint egy gólpassz, de 18 évesen az Eredivisie-ben szerintem megfelelő, és kezdetnek nem rossz. Az U19-es csapat meccsein több lehetőséget kaptam, itt 23 alkalommal léptem pályára. 6 alkalommal sikerült a kapuba találnom, kiosztottam ugyanennyi gólpasszt, egy alkalommal pedig a meccs legjobbja is lettem.

Mind a felnőttcsapat, mind az U19-es csapat megnyerte a bajnokságot, és engem is beválasztottak az első csapat legjobbjai közé. Igaz egyelőre még csak a padra fértem oda, de ami késik nem múlik. Tadic már 34 éves, szóval lassan megnyílik az út előttem. Mint mindenki, én is kaptam új szerződést 2025 nyaráig, 37.5 ezer Eurós fizetéssel, az értékem pedig 3.2 millió Euró. Kérdés, hogy ezek mennyire zavarják az értem érdeklődő PSV-t, valamint AZ-t, és hogy az Ajax hajlandó lesz-e megválni tőlem?

Ennyi lett volna a 2022/23-as szezon beszámolója. Ismét vannak kérdések amik a levegőben lógnak. Ezekre választ természetesen csak a következő szezon beszámolójában kapunk, és természetesen az is lehet, hogy történik valami nagy dolog szinte a semmiből, amire senki nem számít. Mert az FM már csak ilyen kiszámíthatatlan…