Betyár Banda – 4. rész

0
401

2021/22-es szezon

Az előző szezon beszámolóját úgy fejeztük be, hogy két lehetséges átigazolás is lógott a levegőben. A kérdés, hogy végül Márk, és Károly maradtak jelenlegi csapatuknál, vagy a 2021/22-es szezont már új klub színeiben kezdték meg? Nos, ennek az idénynek a beszámolójából ez is ki fog derülni, de természetesen tartjuk az eddigi sorrendet, szóval szokás szerint Rolandnál kezdjük az utazásunkat.

Roland nagyjából mindenhol játszott ahol csak lehetett. Az első csapatban, az U21-ben valamint már-már szokás szerint az U18-as fiókcsapatban. Ő is bemutatkozhatott tehát az első csapatban a svájci első osztályban. Három bajnoki találkozón lépett pályára, további egy alkalommal csereként, de ott egyelőre nem sikerült neki sem maradandót alkotnia. Az U21-esek között két alkalommal kapott szerepet kezdőként, ebből az egyik találkozón ő lett a meccs legjobbja. Egyelőre úgy tűnik az igazi terepe az U18-as csapat. Itt 27 alkalommal volt kezdő, szerzett 3 gólt, kiosztott további 3 gólpasszt, valamint egy alkalommal a meccs legjobbjának is megválasztották. Még egy évig szól a szerződése a St. Gallen-nél, melynek értelmében 1200 Eurót keres havonta. Az értéke továbbra sem változott, még mindig csak 6 ezer Euró, és nincs érdeklődő sem a láthatáron.

Márk végül maradt Belgiumban az Eupen csapatánál. Vagy nem volt elég komoly a Leeds és a Sevilla érdeklődése, vagy csak meghiúsult az üzlet. Az biztos, hogy neki is sikerült bemutatkoznia az első csapatban, és félig-meddig be is verekedte magát az Eupen csapatába. Nyolc alkalommal léphetett pályára kezdőként, valamint négy alkalommal csereként a felnőttek között. Továbbá a Belga Kupa küzdelmei során is számítottak rá, itt is kezdőként kapott szerepet. A felnőtt csapatban kiosztott három gólpasszt, azonban egy piros lapot is sikerült begyűjtenie. Be is került az Eupen szezon csapatába, igaz még csak a padra fért oda, de ez is elég nagy eredmény. Ő is még főleg az U18-as csapat meccsein kapott szerepet, itt 37 találkozón lépett pályára. A mérlege 15 gólpassz, 4 meccs embere cím.

Üröm az örömben, hogy a korosztályos csapat ismét kiesett az első osztályból. Márknak eddig igazi hullámvasút az Eupen U18-as csapata. Azonban a belga U19-es csapattal nagyon jól sikerült számára a 2021-es Európa Bajnokság. Sajnos a trófeát nem sikerült behúzniuk, a Károllyal felálló angol csapat verte meg őket a döntőben 2-1-re. Márknak is még egy évig szól a szerződése az Eupen-nél. Érte sincs jelenleg érdeklődő, az értéke pedig 155 ezer Euró.

Richárd szépen lassan alapembere lett a Ferencváros első csapatának. Ezt a szezont is az NB1-ben tölthette el, valamint az Európa Liga 2 küzdelmeiben is részt vett a csapattal. A bajnokságban 26 alkalommal kezdett, egy gólt, és négy gólpasszt sikerült összehoznia. Az Európa Liga 2-ben további négy alkalommal lépett pályára, itt két gól, valamint egy gólpassz a mérlege. Ebben a szezonban bemutatkozhatott a felnőtt válogatottban is, egy nappal a 17. születésnapja előtt Paraguay ellen. A szezon végére ötszörös válogatottnak mondhatja magát. Ismét harmadik helyre fért be a Legjobb Fiatal Játékos címért az NB1-ben. Ezúttal Csoboth Kevin, valamint Horváth Olivér előzték meg. Még mindig csak 17 éves, szóval nem kérdés, hogy előbb-utóbb meglesz neki a díj. Egy pár csapat érdeklődését sikerült felkeltenie játékával. Crystal Palace, Lazio, Napoli, Brighton, Leicester, Milan, Tottenham. Az érdeklődés tehát nagy iránta, a szerződéséből még két év van, az értéke 300 ezer Euró.

Károly is bemutatkozhatott az Aston Villa első csapatában. Igaz nem a Premier League-ben, hanem az Angol Ligakupában, de ő sem akar lemaradni ebben a tekintetben a többiektől. Az ő átigazolása sem ment végbe végül, és szerintem jobban is járt, hogy még nem került el a Manchester City-hez. A felnőttek között egyetlen meccsén is sikerült bevennie a kaput, de főleg az U18-as valamint U23-as csapatnál számítottak rá. Ezekben a csapatokban 17 alkalommal volt kezdő, további három alkalommal pedig csere. A mérlege 14 gól, 4 gólpassz, valamint 6 meccs embere cím.

Volt már szó a 2021-es U19-es Európa Bajnokságról, Károly tagja volt a győztes csapatnak, így ő a második aki korosztályos Európa Bajnoknak vallhatja magát. Szintén két év van hátra a kontraktusából, jelenleg nincs iránta érdeklődő. Az értéke valamennyit esett az előző szezonhoz képest, csak 925 ezer Euró.

Szokás szerint a végén pedig jöjjön az, hogy én mire jutottam Hollandiában. Károly mellett talán nekem van a legnehezebb dolgom az első csapat közelébe kerülni. Azonban ebben a szezonban ez nekem is megadatott. Igaz csak két alkalommal, de pályára léphettem kezdőként az Ajax első csapatában az Eredivisie-ben. Az idényt persze főleg a második csapatnál töltöttem a másodosztályban. Már amikor nem voltam sérült. Úgy tűnik nincs nekem ezekkel szerencsém, összesen majdnem 3 hónapra szorultam a partvonal mellé. A második csapatnál 13 alkalommal kaptam szerepet, hat gól, egy gólpassz, valamint egy meccs embere cím. Egy pár alkalommal az U19-ben is pályára léptem. Szám szerint nyolcszor, itt három gól, két gólpassz, valamint egy meccs embere cím a mérleg. Az én szerződésem is még két évig szól, értem sincs érdeklődés, amit annyira nem is sajnálok ha őszinte akarok lenni. Az értékem 275 ezer Euró.

Ennyi lett volna a 2021/22-es szezon beszámolója. Az előző részt két kérdéssel zártuk, amire ma választ kaptunk. Azonban ismét van egy kérdés, mégpedig, hogy Richárd szerencsét próbál külföldön, és ezzel az ő lesz az első aki csapatot vált, vagy pedig marad a Ferencvárosnál? Az biztos, hogy erre a válaszra egy pár napot várni kell, hiszen ez csak a következő szezon beszámolójából derül ki.