Alternatív valóság – 3. rész

0
315

2019/20 Előszezon

Úgy indultam el az edzőtáborba, hogy tudtam mit akarok játszatni a csapattal. A taktikát, hogy kik azok akikre kezdőként számítok, kitől pontosan mit várok el a taktikában. Az már csak rajtuk múlt, hogy sikerül-e zavart okozniuk a fejemben akár jó, akár rossz egyéni teljesítményekkel. Egyetlen hiányzó láncszemünk még mindig volt, viszont legalább kiszemelt is akadt. El is küldtem a játékosmegfigyelőnket egészen Kínáig, hogy adjon valami használható információt, hogy megérné-e leigazolni.

Amin nagyon sokat agyaltam, hogy a fizetését hogy fogjuk megoldani, hiszen a rendelkezésemre álló bő 13 ezer Euró mindennek nevezhető csak soknak nem. Végül a pénzügyi átcsoportosítás mellett döntöttem. Egyrészt azért, mert tudtam, hogy ő az egyetlen akit le akarok igazolni, és nem fog 1 millió Euróba kerülni. Másrészt azért, mert a megfigyelőnk jelentése alapján teljesen biztos voltam benne, hogy ő lesz a mi emberünk, és mindent el akartam követni annak érdekében, hogy sikerüljön a csapathoz csábítani.

Végül megvásárolnunk nem sikerült, hiszen nem sikerült vele megegyezni a szerződést illetően, így a szezonra csak kölcsönbe vettük, opciós joggal, hogy meg is vehetjük. Ezzel pénzügyileg is jobban jártunk, hiszen a fizetését sem nekünk kell állni teljes mértékig. Vele tehát megvan a kirakós utolsó darabja is, a neve Ayub Masika egy 26 éves kenyai jobbszélső.

Bármikor leigazolhatjuk 675 ezer Euróért, és a terveim között is szerepel amennyiben megfelelő teljesítményt nyújt, és sikerül a fizetések terén is egy kis plusz pénzt felszabadítani. Gyors, technikás, és mentálisan is megfelelő, minden megvan benne, amit egy szélsőben keresek.

A felkészülés jegyében hét barátságos meccset játszottunk le a szezon rajtja előtt, főleg alacsonyabb ligás holland ellenfelek ellen. A legkomolyabb erőpróba a Blackburn elleni találkozó volt.  Ami mindenképpen pozitívum, hogy ezt a hét találkozót sikerült kapott gól nélkül lehoznunk. Ezen felül rúgtunk 20 gólt, de ebből messzemenő következtetést nem akarok levonni, hiszen volt meccsünk bőven amatőr gárdák ellen. Az azonban biztos, hogy az előjelek pozitívak, egyelőre nagyon úgy tűnik a védelmünk stabil lesz, és számomra talán ez a legfontosabb egy csapat összeállításánál.

Az egyik középhátvédemért Nick Röseler-ért érdeklődik a frissen feljutott Twente csapata. Egyelőre még nem tudom mit kezdjek vele. A felkészülés során nagyon stabil volt, ugyanakkor van hozzá hasonló képességű játékos a keretben. Igaz ő 33 éves, míg Röseler csak 27.

Annyi biztos, hogy a felkészülésre szánt egy hónap véget ért, és már csak napok választanak el attól, hogy lejátszuk az első tétmeccsünket. Egy igazi erőpróba lesz, hiszen a Feyenoord csapatához látogatunk rögtön az első fordulóban. A csapat kész, ennél jobban szerintem már nem tudom őket felkészíteni, de majd kiderül ez mire lesz elég a szezonban.