Betyár Banda – 3. rész

0
344

2020/21-es szezon

Újabb szezonon vagyunk túl, ezzel már a másodikon. Egyelőre senki nem váltott csapatot, azonban 2021 nyarán már két emberért is vannak érdeklődők. Hogy kik is azok, és mely csapatok érdeklődnek irántuk, arról természetesen beszámolok. Nem is húzom tovább az időt, nézzük kinek hogy alakult a 2020/21-es szezonja.

Roland a szezon folyamán szintén aláírta első profi szerződését, amivel 1200 Eurót keres havonta. Az előző szezonhoz hasonlóan ismét elküldték az U18-as fiókcsapathoz, azonban most a teljes idényt az ő színeikben játszotta le. Még mielőtt azonban ez megtörtént volna 2020 nyarán az U19-es válogatott számított a szolgálataira az Európa Bajnokság során. Nagyon jól sikerült számára a torna, hiszen egészen a döntőig meneteltek a svájci csapattal, és a fináléban a holland fiatalokat fektették két vállra 2-0 arányban. Rolandra kezdőként számítottak a fináléban, én azonban pályára sem kerültem azon a találkozón, a padról kellett végignéznem a mérkőzést. Ezen felül Rolandot még a torna álomcsapatába is beválasztották.

Ezek után klubszinten a szezonban 20 bajnokin lépett pályára, szerzett 3 gólt, valamint további 3 alkalommal a meccs legjobbjának választották. A lapokkal még mindig nagyon jól áll, hiszen csak két sárga lapot gyűjtött be az egész idényben. 2021 nyarán pedig az U20-as Világbajnokságon számítottak rá, ahol a negyeddöntő jelentette számukra a végállomást. A sors iróniája, hogy ismét a hollandokkal csaptak össze, ezen a meccsen is kezdőként számítottak rá, ahogy ezúttal rám is. Ezúttal a hollandok diadalmaskodtak 1-0-ra, ezzel visszavágtak az EB döntőért. Az értéke mindezek ellenére továbbra sem nőtt túl sokat, még mindig csak 7250 Euró.

Márk is még mindig az Eupen csapatát erősíti, de lehet már nem sokáig. Érdeklődik iránta a Leeds United, valamint a Sevilla is, és van egy 19.75 millió Eurós kivásárlási záradéka, amit egyik csapatnak sem okozna gondot kifizetni. Neki is megadatott a lehetőség, hogy bemutatkozzon a felnőttek között ebben a szezonban. Két meccsen kezdőként, valamint további három alkalommal csereként lépett pályára a belga élvonalban. Túl maradandót azért nem sikerült nyújtania egyelőre, de még mindig csak 17 éves, és a két csapat érdeklődése nem lehet véletlen. Természetesen az U18-as csapatban rendszeresen kapott lehetőséget, itt 35 meccsen lépett pályára, ahol a mérlege 4 gól, 10 gólpassz, 4 meccs legjobbja. Segítségével vissza is jutott az Eupen U18-as csapata a legjobbak közé a korosztályos bajnokságot tekintve. A szerződése egyébként még két évig él, melynek értelmében 5 ezer Eurót keres havonta, az értéke pedig 75 ezer Euró.

Evezzünk hazai vizekre, hogy megnézzük Richárd szezonját. Az előző szezonban sikerült beverekednie magát a Ferencváros első csapatába, és ebben a szezonban már rendszeresen számítottak is rá. 18 alkalommal volt kezdő a bajnokságban, valamint további 8 alkalommal csereként lépett pályára. A bajnokságban mindössze egy gólt szerzett, azonban ő is megmutathatta magát a nemzetközi porondon. Nem csak a korosztályos válogatottal, hanem az FTC-vel is, ugyanis a csapat mindegyik Európa Liga meccsén kezdőként számoltak vele. Nem meglepő, hogy a Ferencvárosnál beválasztották a szezon csapatába is. Válogatott szinten szerepelhetett az U21-es Európa Bajnokságon, de sajnos a válogatott nem jutott tovább a csoportból, csak a harmadik helyen zártak Svédország és Oroszország mögött. Az U21-es csapatból is kirobbanthatatlan, már 12 válogatottságnál jár. A Ferencvárosnál még 3 év van hátra a szerződéséből, és a jelenlegi értéke 135 ezer Euró.

Irány Anglia, ahol Károly szezonját vesszük górcső alá. Neki egyelőre nem sikerült az első csapat közelébe kerülnie, de az Aston Villa esetében ez nem is egyszerű. Az utánpótlás csapatokban mutatott teljesítménye azonban felkeltette a Manchester City érdeklődését. Egyelőre még mindig nincs profi szerződése, egy hónap múlva fogja aláírni, azonban a nagy kérdés, hogy marad-e Birminghamben, vagy átteszi székhelyét Manchesterbe. Ez majd a következő szezonban kiderül, annyi azonban biztos, hogy a 2020/21-es kiírásban jól ment neki utánpótlás szinten. 21 alkalommal kezdett, további 4 alkalommal csereként kapott lehetőséget. Ez idő alatt 9 gólt, 3 gólpasszt, valamint 3 meccs embere címet sikerült összehoznia. Elsőként lépte át a milliós álomhatárt, az értéke már 1.1 millió Euró.

A végére pedig nézzük meg én mire jutottam Hollandiában. Arról már esett szó, hogy 2020 nyarán az U19-es Európa Bajnokságon második helyen futottunk be a hollandokkal. Ebben a szezonban az Ajax már nem az utánpótlás csapatban számolt velem, hanem a második csapatnál a másodosztályban. Azt nem mondom, hogy túl fényesen sikerült a szezon, hiszen 20 meccs alatt mindössze kétszer sikerült a kapuba találni, de még mindig csak 16 éves vagyok, szóval bőven van még időm berobbanni. Azon a kevés meccsen azonban amikor az U19-ban szerepeltem már jobb eredményeket tudtam felmutatni. 5 meccs kezdőként, további 4 csereként, 2 gól, 1 gólpassz, 1 meccs legjobbja cím.

Az U19-es Bajnokok Ligájában megvédtük a címünket az Ajax-szal, ebben az idényben az Lyon fiataljait múltuk felül 3-1-re. Esett már szó az U20-as Világbajnokságról, ahol sikerült visszavágni Rolandéknak, az elődöntőben azonban a későbbi győztes argentínok megállítottak minket. A harmadik helyet azért sikerült megszereznünk a dánok ellenében. Az Ajax-hoz még négy évig köt a szerződésem, pár hónap választ el, hogy aláírjam első profi szerződésemet, az értékem pedig 155 ezer Euró.

Ennyi lett volna a második szezon, talán kialakult egy kisebb rivalizálás Roland és köztem válogatott szinten. Márk és Károly lehet csapatot fog váltani a nyár folyamán, és a következő szezont már új színekben kezdik meg. Hogy végül mennek, vagy maradnak, az a hamarosan érkező következő beszámolóból kiderül.