Alternatív valóság – 2. rész

0
252

Először is szeretném mindenkinek megköszönni aki szavazott. Ennek eredményeképp a holland VVV-Venlo csapatánál kezdjük meg szereplésünket, akik a szavazatok 57 %-át gyűjtötték be, szóval mondhatni toronymagasan megnyerték ezt a szavazást.

Hosszú idő után először fogom elhagyni Skóciát. Bevallom kicsit fura azért, a legutóbbi bő 15 évemet itt éltem le, és most egy új helyre költözni azért nem lesz egyszerű. Az első pár hétben semmiképpen. Hosszú agyalás után végül úgy döntöttem, hogy a VVV-Venlo ajánlatát fogadom el. Mindig is ki akartam magam próbálni a holland bajnokságban. Játékosként ez sajnos nem jött össze, de menedzserként megadatott a lehetőség, én pedig úgy döntöttem élek vele. Egy kész csapatot kapok a kezem alá, ugyanakkor nem lesznek azonnal hatalmas elvárások velem szemben. Tetszett az a terv amit felvázoltak az interjú folyamán, szóval miután összecsomagoltam, repülőre pattantam, és áttettem a székhelyem Hollandiába.

Mikor megérkeztem természetesen az első dolog az volt, hogy aláírjuk a szerződést a szóbeli megállapodás után, és ezzel hivatalosan is a VVV-Venlo csapatának menedzsere lettem. A játékosok ugyan egyelőre a nyaralásukat töltik, szóval egyelőre velük nem volt lehetőségem találkozni, de a stáb már javában megkezdte a felkészülést a következő szezonra. Ezen felül pedig minden olyan adatot összegyűjtöttek a játékosokról, ami segít nagyjából megismerkedni velük. Be kell vallanom ezek a kis összefoglalók sokat segítettek, szóval miután birtokba vettem az irodámat neki is álltam ezeket elolvasni. Kaptam egy csomó felvételt is az előző szezonról, hogy élesben is láthassam a játékosokat. Ezek megtekintését már megkezdtem napközben, de otthon is folytattam az este folyamán.

Szerettem volna minél hamarabb előállni egy taktikával, amit az előszezon folyamán végig gyakorolni fogunk. Azt szeretném ha mindenkinek a vérében, és a DNS-ében lenne a taktika mire az első bajnokin kifutunk a gyepre. Nem mellékesen lesz időm mindenkinek megtalálni a megfelelő pozíciót és szerepkört az első éles meccs előtt. Végül egy 4-1-2-2-1 mellett tettem le a voksom. A jelenlegi keret alkalmas erre a felállásra, és ami azt illeti nincs is sok mozgásterem a pénzügyeket illetően. Igaz, igazolni kaptam 1 miilió Eurót, azonban a fizetések terén csak 13.5 szabad Eurónk van. A holland első osztályba ebből nem sok játékost nem fogok tudni elcsábítani, azonban nekem mégis kelleni fog valaki. A megálmodott taktikában egyelőre van egy lyuk, még pedig az, hogy a csapatnál nincs olyan jobb szélső, akit nyugodt szívvel tudnék ott játszani. Kiszemelt már van, mozgósítottam a játékosmegfigyelőket is, hogy nagyjából tudjam mennyire illene a rendszerünkbe.

Még van egy bő hónapom megtalálni a hiányzó láncszemet, hiszen a bajnokság csak augusztus elején kezdődik. Ugyanakkor nem szeretném az utolsó pillanatra hagyni, neki is is össze kellene szoknia a többiekkel. Átigazolások terén ennyit tervezek egyelőre, aztán majd meglátjuk az élet, és a többi csapat mennyire szól közbe, és lesz-e szükség pótlásra, vagy adódik-e olyan lehetőség előttünk, amit nem hagyhatunk ki.

Annyi biztos, hogy dolgom az lesz bőven, már azelőtt, hogy a szezon elkezdődne. Most azonban ismét csomagolnom kell, mert indulok a nyári edzőtáborba, ahol végre találkozok a játékosokkal, és személyesen is meg tudom tekinteni őket…