A semmiből a csúcsra – 10. rész

0
219

2019. Április 

Nincs már sok hátra a bajnokság, és a bentmaradásunk szempontjából talán az egyik legfontosabb hónap vár ránk. Persze, ha eddig serényebben gyűjtöttük volna a pontokat, akkor most nem lennénk itt. Ez már így alakult, de én készen állok a harcra. Egyelőre a saját kezünkben van a sorsunk, mert ha megverjük a közvetlen riválisainkat, akkor jó helyzetbe hozhatjuk magunkat az utolsó három fordulóra. Addig azonban még van négy meccs áprilisban, amin jó lenne legalább hat pontot összeszedni.

Felsőházi csapat, mondhatni bekalkulált vereség volt. Lehet azért pozitívumot is kiemelni, sikerült kétszer is a kapuba találnunk. Ez azért is nagy szó, mert ez nagyon nem volt az erősségünk, és minden gólra szükségünk lesz a hónapban. Ezek ugyan most pontot nem értek, de mindenképpen bizakodásra adnak okot. Ha egy ilyen csapatnak képesek vagyunk gólokat rúgni, akkor a gyengébb csapatok ellen nem lehet gond nem igaz?

Erről is van szó. Az egyik nagyon fontos meccs ezzel a zsebben is van, és feljöttünk a 13. helyre. Nem mondom, hogy sima győzelem volt, meg kell izzadnuk. Nekem ez most a legkevésbé sem számít, menekülnünk kell a győzelembe, és így is teszünk. A hatból ezzel három pontot le is tudunk ebben a hónapban, a következő meccsünk azonban ismét egy felsőházi csapat ellen lesz….

Evés közben jön meg az étvágy szokták volt mondani. Nagyon jó lenne, ha ebben az esetben is ezt lehetne mondani, azonban sajnos nem igaz. Jól játszottunk, ahhoz nem fér kétség, és egy pontot meg is érdemeltünk mindenképpen. Ezúttal mellénk szegődött a szerencse is, így sikerült elhoznunk mindhárom pontot. Ezzel meg is van a hat pontunk, de itt is vereségre számítottunk, és a hónap utolsó bajnokiján ismét nyernünk kell, ha faragni akarunk a hátrányunkon a 12. helyezettel szemben.

Kétség sem férhet ahhoz, hogy mi voltunk a jobb csapat. Nem csak a két gólos különbség miatt mondom ezt, hanem a meccs képe alapján is. A vendégeknek nem is nagyon volt helyzete, talán egy kontrájuk volt, amit veszélyesnek lehet nevezni. A kötelező győzelem tehát ismét megvan, és végül kilenc ponttal zártuk a hónapot a tervezett hat helyett.

Új bajnokság kezdődik számunkra három fordulóval a vége előtt. Pontszámban sikerült befognunk a Girnyk-et, és a Metalist is csak 3 pontra van tőlünk. Őket azért emelem ki, mert, az utolsó fordulóban ellenük játszunk, és lehet, hogy az a meccs fogja eldönteni, hogy megtarthatjuk-e másodosztályú tagságunkat, valamint én az állásomat. A másik két meccsen a negyedik, valamint a kilencedik helyezett ellen játszunk, de a riválisainknak sincsenek könnyebb ellenfeleik. Úgy tűnik most elkaptuk a fonalat, most már csak be kell fejezni, amit elkezdtünk áprilisban.