FM-ISKOLA: JÁTÉKOS SZERZŐDÉS // FM ÁLTALÁNOS ISKOLA

0
1678

Első cikkemben megismerhettétek a játékosok tulajdonságait, most pedig térjünk ki a szerződésre, mit is jelentenek az egyes dolgok, és mikor kell ezeket kifizetni a játékos részére, a haladó részben pedig a különböző spórolási lehetőségről is szó lesz.

Itt van az alap szerződés képernyő ahol a játékos ügynökével tudod megbeszélni a részleteket. Sokszor ez egy hosszú és nehéz folyamat, az ügynök is szeretne minél többet kisajtolni belőled, Te pedig spórolnál amin csak lehetséges. Nézzük először is az egyes menüpontok jelentését!

Playing time: Mennyi játékidőt vár el a játékos tőled, ha kevesebbet adsz neki akkor panaszkodhat, ha többet akkor meg majd új szerződést akar több pénzért.

Contract type: Ha csak nem valamilyen amatőr klubbal vagy akkor full-time, azaz teljes állás.

Job: egyértelműen milyen munkája lesz (játékos, edző stb.)

Contract start date: Mikortól érvényes a szerződés ha megkötitek, általában azonnal.

Contract lenght: Szerződés hossza években.

Wage: Fizetés igénye, legtöbben havi fizetéssel játszanak, de lehet ez heti vagy éves is, ez a játék beállitásoktól függ.

Loyalty bonus: Hűségbónusz, ezt az összeget kifizeted neki a játékos szerződése alatt egyenlően elosztva, illetve ha eladod akkor a fennmaradó részt szintén ki kell neki fizetned. Hatással van az átigazolási keretedre is.

Agent Fee: Ügynöki dij, azonnal levonódik a teljes összeg a szerződés megkötésekor a bankszámládról és az átigazolási kereted is ennyivel csökken.

Bonuses&Clauses: Bónuszok és záradékok, itt sok-sok lehetőséget ki lehet választani, akik angolul nem értik ezeket ajánlom a játék magyarositását ami letölthető a honlapunkról is.

Képernyő alján pedig a szerződés amolyan összesitését látod, mennyivel fogja megterhelni a fizetés keretet, mennyivel az átigazolási keretet.

Kis lakat ikon: Lehetőséged van az egyes opcióknál a lakattal lezártá tenni a tárgyalás azon részét, 3 lehetőség közül választhatsz (fehér az alap, itt bármennyivel megváltoztatható, a pirosnál semmilyen változtatási lehetőséget nem engedsz/enged az ügynök, a köztes narancssárgánál pedig egy határon belül van lehetőség a változtatásra.

Mit mikor fizetsz ki?

Alapbér: Minden hónapban az összes körülménytől függetlenül.
Hűségbónusz: Havi szinten, a megkötött szerződés szerinti összeget elosztva a szerződés hosszával. (pl. 500.000 esetén 3 év azaz 36 hónap alatt az összeg: 13888/hó)
Ügynöki dij: Azonnal a teljes összeget, utána nincs egyéb levonás
Bónuszok és záradékok: Függően az egyes lehetőségtől, vannak amiket meccsenként fizetsz ki, valamit csak év végén (pl kupa megnyerése esetén). Az éves záradékok (pl. éves alapbér növekedés) az adott bajnokság tényleges végével (általában június 30.) aktivizálódnak.

Röviden tehát ezeket találod meg az alap szerződés kötés képernyőn, a különböző spórolási lehetőségről pedig keresd a videókat az EagleFM Youtube csatornán!