85. rész – Mi történt a tél folyamán?

0
553

85. rész – Mi történt a tél folyamán?

Az elmúlt bő két hónap nagyon gyorsan elrepült. Volt is mit csinálni, rengeteget gondolkoztam az új taktikánkon, és ehhez persze megfelelő embereket is kellett találni. A szakmai stábot is újra kellett építeni az alapoktól, és azt mondhatom elégedett vagyok az elvégzett munkával. Az új szezon rajtja előtt úgy érzem, hogy ezzel a csapattal képesek lehetünk előrébb lépni. Mondjuk ez nem is lesz annyira nehéz tekintve, hogy az előző szezont a csalódást jelentő 7. helyen fejeztük be. Mivel a csapat nagy része kicserélődött, így a munkafolyamat a Főnix Projekt nevet kapta. Próbálunk a hamvainkból feltámadni, és legalább a dobogót szeretném megcélozni ezzel a csapattal.

A vezetőség elvárása mindössze a középmezőny, de én mindig szeretek egy kicsit nagyobb elvárásokat támasztani magammal szemben. Átigazolásra ismét nem kaptam pénzt, így a lejárt szerződésű játékosokból kellett mazsoláznom. Fizetésekre azonban kaptam majdnem 61 ezer Eurót, amit egy pár ezerrel sajnos sikerült túllépnem. Egy pár játékostól még szeretnék megszabadulni, mert nem sok játéklehetőséget fognak kapni, valamint ezt a túlköltekezést is jó lenne megszűntetni, csak sajnos nem igazán van irántuk érdeklődés.

Az újjáépülés jegyében tehát új taktikával vágunk neki a szezonnak, ami 4-1-2-2-1 lesz. A szélsőhátvédek Wing-Backként próbálják segíteni a támadásokat, így próbálok kompenzálni egy védekező középpályással, hogy ne legyünk annyira kiszolgáltottak. A védekező középpályásunk egyébként mélységi irányítót fog játszani, így azért a támadások építésében is ki fogja venni a részét. A két középső középpályásom két különböző szerepkörben fog játszani. Az egyik egy Box to box midfielder lesz, a másik pedig egy advanced playmaker. A két szélsőnk próbál majd befelé húzni, így a felfutó Wing-backek is több területhez jutnak, a csatárunk pedig Advanced Forwardként fog játszani.

Szaladjunk is gyorsan végig azon a 11 játékoson, akik a szezon első meccsén kezdőként futnak ki a gyepre.

Kapus: Petar Denchev

Ger Doherty teljesítményével nem volt semmi probléma az előző szezonban, de mégis 37 éves már. Nem mintha visszavonult volna, éppen az Észak-ír bajnoki címért küzd új csapatával. Mindössze egy kis fiatalítást szerettem volna kapus poszton. Mivel Gartside nem kezdő szint, ezért kellett egy kapus, és végül a 29 éves bolgár mellett tettem le a voksom. Nem mondom, hogy kiemelkedő, hosszú távú megoldásnak sem nevezném, de erre a szezonra megfelelő lesz.

Jobbhátvéd: Alex Pike

Még az előző szezon végén érkezett, de McDermott mellett nem nagyon kapott lehetőséget. Azóta McDermott Skóciába került a Hearts csapatához, így Pike előtt megnyílt a lehetőség. Mindössze 22 éves, semmiben sem igazán kiemelkedő. Az  előző szezonban 5 meccsen pályára lépett, és azzal meggyőzött, hogy számíthatok rá.

Középhátvéd: Eoin Toal

Nem igazán kell bemutatni, az előző szezon folyamán stabil kezdő volt, meggyőző teljesítményt nyújtott, így természetesen meghosszabbítottam a szerződését. Ő is csak 20 éves, látok benne további fejlődési lehetőséget, valamint már így is a csapat egyik legjobb középhátvédje.

Középhátvéd: Jakub Mac

Kényszerű igazolásként került ide az utolsó pillanatokban egy sérülés miatt. Nem mondhatnám, hogy sajnálom, hiszen Toal mellett ő a másik kiemelkedő középhátvéd a keretben. A képességei mellett a 194 cm-es magasságával is kiemelkedik, így a légi fenyegetéstől sem kell annyira tartanunk. Egy cseh amatőr csapatnál bukkantak rá a megfigyelők a 26 éves játékosra, most egy kicsit magasabb szinten kell bizonyítania.

Balhátvéd: Shane Tracy

Az egyetlen olyan poszt ahová nem sikerült kezdő szintű játékost igazolnom, pontosabban most nem. A nyár folyamán érkezik a hosszú távú megoldás, addig azonban a Limericktől kölcsönbe érkező Tracy lesz a kezdő. Nem mondom, hogy a legjobb megoldás, de csak egy pár hónapot kell kibírnunk vele.

Védekező középpályás: John Sullivan

Alapvetően nem ő lesz a kezdő, hanem az előző szezonból már ismerős Nicky Low, azonban ő még 1-2 hónapig nem áll rendelkezésemre. Sullivan sem egy rossz játékos egyébként, nyugodtan rá merem bízni ezt a feladatot. Az előző szezonban még a Bray Wanderers kötelékében játszott, és 31 meccsen pályára lépett.

Box to box midfielder: Rory Hale

Szintén egy ismerős név, az előző szezonban 32 meccsen lépett pályára kezdőként. Akkor már bizonyította mennyire elszánt, és mire képes a csapatért, így nem is volt kérdés, hogy ezt a robotolós szerepet ő fogja kapni.

Advanced Playmaker: Eoin Wearen

Ismét egy új szerzemény, de nemakartam magam teljesen elkötelezni mellette, így egyelőre csak erre a szezonra szól a szerződése. A képességei alapján hasznos tagja lehet a csapatnak, és maradéktalanul el tudja látni ezt a szerepkört. A másodosztályú Limerick csapatától érkezett ő is, ahol az előző szezonban 35 meccsen lépett pályára kezdőként.

Jobbszélső: Conor Barry

A sebessége lehetne egy kicsit jobb is a 23 éves írnek, de cserébe egész vállalhatóan lő távolabbról, és képes lehet befejezni a helyzeteket. Valamit valamiért, aztán meglátjuk, hogy ez a gondolatmenet mennyire működik a gyakorlatban. Ő is a másodosztályból érkezett, a Galway United együttesétől, ahol 32 alkalommal kapott szerepet kezdőként az előző idényben.

Balszélső: William Fitzgerald

Ugyanaz a helyzet mint Sullivan esetében. Fisk az első számú választás erre a posztra, azonban ő is sérült, de valamikor az elkövetkező 4 hétben visszatér. Addig is Fitzgerald bizonyíthat. 19 éves, van még miben fejlődnie, és reményeim szerint fog is, de második számú opciónak szerintem tökéletes.

Csatár: Ally Roy

Kérdés nélkül. Igaz az EL kiesésünk után ő sem igazán találta helyét a pályán, de tökéletesen illeszkedik az új taktikába, bizonyította, hogy nagyobb csapatok ellen, és nagy tét mellett sem remeg meg a lába.

Ha az első számú opciók visszatérnek ez a csapat még tovább javulhat, de így sincs okom panaszra. Úgy gondolom, hogy ezzel a taktikával, és ezekkel a játékosokkal sikeresek lehetünk az előttünk álló szezonban. A Sligo Rovers ellen kezdjük az új idényt, és már alig várom, hogy lássam a Főnix Projektet élesben…