84. rész – Szezonértékelő

0
701

84. rész – Szezonértékelő

Derry City – 26 meccs, 10GY-7D-9V

Hosszú hónapok szenvedése után eljött végre ez a nap is. Véget ért a szezon, és nagyon nem úgy, ahogy szerettem volna.

Pedig olyan szépen kezdődött minden itt Írországban. Miután átvettem a csapatot egész jó rajtot vettünk. Ekkor még bíztam benne, hogy odaérhetünk a dobogóra, de legalább harcban lehetünk érte. A Rangers elleni Európa Liga továbbjutásunk tovább növelte a bizalmamat a csapat irányába. Aztán jött a Lipcse, és talán ott hullott szét teljesen a szezonunk. A két meccs alatt kaptunk 12 gólt, és az volt az érzésem, hogy ezt nem tudtuk kiheverni egészen a szezon végéig. Nyilvánvalóan ez az én hibám is, hogy nem tudtam megfelelően rendbe tenni a fejeket. Ugyanakkor az egész balhét sem szeretném elvinni, elvégre abból kellett főznöm amit kaptam. Persze érkezett 1-2 új arc is a csapatba, de nem sok szerephez jutottak az idei szezonban.

Nagy szerencsém, hogy a vezetőség továbbra is kitart mellettem, és a gyenge eredmények ellenére továbbra is bíznak bennem. Még egy évig tart a szerződésem Londonderryben, és azon leszek, hogy a következő idényben ismét a felsőházban végezzen a csapat.

Azt egyelőre nem tudom mennyi pénzből kell gazdálkodnom, annyi viszont biztos, hogy nagyon sok meghatározó játékostól búcsút intünk, mivel lejár a szerződése. Lesz tehát dolgom bőven a tél folyamán, de talán ezt a részét élvezem a legjobban ennek a munkának, szóval örömmel ugrok neki az előttem álló feladatnak.

Ennyit egyelőre a jövőbeli tervekről, térjünk kicsit vissza az elmúlt szezonra, és a díjakra. A szurkolók szerint az Év Játékosa Ronan Hale lett. Gondolom csatárként hozták ide kölcsönbe, de azon a poszton nem sokat játszott, mivel Roy volt az első számú választottam. A második helyre McEneff futott be, de ő sem lesz a keret tagja a következő évben. A primadonna viselkedésével elvágta magát nálam teljesen, és hiába jó képességű játékos, más öltözők hangulatát rombolja inkább. A harmadik helyezett McDermott lett, és ő sem lesz itt, hiszen a skót Hearts csapatához csatlakozik január 1-től.

A liga díjai közül semmi sem került hozzánk, ami valahol érthető is, hiszen elég szürke csapat benyomását keltettük, és senki nem is emelkedett ki ebből a szürkeségből. Ger Doherty megkapta ugyan az Év Ír személyisége díjat, de ennek nem sok köze van a pályán nyújtott teljesítményéhez.

Innen várom tehát a folytatást, le kell ülnöm még a vezetőséggel, hogy pontosan mit is várnak tőlem az előttünk álló szezonban, és hogy ehhez mekkora anyagi támogatást nyújtanak. Ezek után le kell ülnöm a játékosmegfigyelői stábbal, mert ember kelleni fog bőven. Új taktikával készülök, így pláne nagyon fontos lesz megfelelő embereket találni. Ez már a sokadik új kezdet lesz karrierem során, pedig még csak alig 2.5 éve vagyok menedzser. Sok munka áll tehát előttem, így jobb lesz, ha minél hamarabb neki is látok….