83. rész – Vége az idénynek

0
1059

83. rész – Vége az idénynek

Nagyon várom már a szezon végét. Eddigi karrierem során nem szoktam hozzá ehhez a szenvedéshez, és kilátástalansághoz ami itt van. Az új szezont azonban nagyon várom. Teljes mértékig saját képemre szabhatom a csapatot, és az átigazolási időszaknak megvan a maga varázsa. Tény, hogy kevesebbet alszok, és elég sok stresszel is jár, de talán ezt a részét élvezem legjobban a menedzseri munkának.

Négy meccsünk volt még hátra, mindegyiken különösebb tét nélkül léphettünk pályára a kupából való kiesésünk után, és mivel fejben már a jövő évi csapatot tervezgettem felállással mindennel együtt, így olyan részletes beszámolóval nem tudok szolgálni, mint az eddigiekben, de megpróbálom röviden összefoglalni mi is történt az utolsó négy fordulóban.

A 33. fordulóban a St. Pat’s Athetic  otthonába látogattunk. Nicky Low szerzett vezetést nekünk a 30. percben, és ezt elég sokáig sikerült is tartanunk. Az egyenlítés a 62. percben érkezett Jamie Lennon révén, de a 67. percben ismét nálunk volt az előny Fisk találata után. Két perccel később Kristian Brymora ismét egyenlített, és nagyon úgy nézett ki ez is marad az eredmény. Kevin Toner a 80. percben begyűjtötte második sárga lapját, ezzel az utolsó tíz percre emberelőnybe kerültünk. Sikerült is ezt kihasználnunk, Ronan Hale a 84. percben megszerezte a győztes gólt számunkra, így három ponttal térhettünk haza.

Következett a 34. forduló a Limerick ellen, hazai pályán. Ronan Hale ismét betalált a 27. percben, de a félidő vége előtt Shane Duggan révén sikerült egyenlíteniük a vendégeknek. McHattie az 56. percben begyűjtötte második sárga lapját is, így az utolsó fél órát emberhátrányban voltunk kénytelenek lejátszani, de a döntetlent sikerült megőriznünk, így újabb pontot sikerült feltennünk a táblára.

Három nappal később a 35. fordulóban a Bohemians otthonába látogattunk. Egy unalmas meccsen egyetlen büntető döntött. Keith Ward értékestette a 48. percben, így üres kézzel távoztunk, és vereséggel hangolódtunk az utolsó fordulóra.

A szezon zárásaként a Bray Wanderers otthonába látogattunk. Nagyon sokáig gól nélküli döntetlen volt az állás, majd a 79. percben érkezett Ribeiro, egy perccel később pedig Ronan Hale, így sikerült győzelemmel búcsúztatnunk a 2018-as szezont.

Nem nagy meglepetésre maradtunk a 7. pozícióban, itt fejeztük be a szezont. Innen csak előre lehet lépni, már vannak is ötleteim, hogy ezt hogyan tudnánk megtenni. Kicsit csalódott vagyok, eddig minden csapatnál sikerült gyorsan jó eredményeket elérnem, itt azonban nem. Azon leszek, hogy a 2019-es szezonban ez másképp legyen. Szerződésem utolsó éve, és a csapat teljesítményét leszámítva jól érzem magam Írországban, szóval szeretnék maradni. Plusz az önéletrajzomban sem mutatna túl jól egy kirúgás. Ehhez az kell, hogy a következő szezonban nagyot lépjünk előre. Bár a vezetőség elvárásait egyelőre nem tudom, én szeretném legalább dobogós helyre vezetni a csapatot.