71. rész – 3 hónappal később…

0
623

71. rész – 3 hónappal később…

Túl jól alakult minden. Ilyenkor szokott jönni az élet, és ad egy hatalmas pofont. Ennek eredményeként távoznom kellett a Fylde kispadjáról. Nincs ezen mit szépíteni, Rowe kitúrt a csapat éléről. Panaszkodott a vezetőségnek, hogy nem kap lehetőséget, meg hogy ő milyen fontos játékosa a csapatnak, és válaszút elé állította a vezetést. Vagy ő távozik azonnali hatállyal, vagy az én. Az elnök természetesen mellé állt, gondolom pénzügyi megfontolásból is jobb volt az én szerződésemet felbontani, de lehet ez csak az én naivitásom.

Úgy döntöttem kell egy kis szünet, és nem vágok bele azonnal a munkakeresésébe. Megvártam a nyarat, és június elején ismét elküldtem az önéletrajzomat minden csapathoz, ahol üresedés volt. Elég sok csapat hívott interjúra a kirúgásom ellenére is, és érdekes módon nem is került szóba egyik interjúban sem. Ezért is jó, hogy egy kis időt kihagytam, mert tudott ez az egész ügy ülepedni.

Nem kellett sokat várnom az első ajánlatokra sem, konkrétan három ajánlatból tudtam választani. Az első a Tarup-Paarup Idrætsforening, vagy röviden TPI, a dán harmadosztályból. Fizetést egyáltalán nem tudtak volna adni, ami nem igazán tette vonzóvá a dolgot, valamint elég nagy visszalépés lett volna hozzájuk szerződni. A második csapat a Shelbourne F.C. volt, az ír második vonalból. Ez már jobban tetszett, a szezon végén fel szeretnének jutni az első osztályba, és erre minden esélyük meg is van, mert 15 meccs után vezetik a ligát két ponttal. Végül őket is elutasítottam, mert volt egy még jobb ajánlat. Ez is Írországból érkezett, pontosabban Észak-Írországból a Derry City csapatától.

Nem is volt kérdés, hogy az ő ajánlatukat fogadom el, 19 meccs után a 6. helyen állnak a tíz csapatos bajnokságban. Az előző szezont a 4.helyen fejezték be, és ezzel jogot nyertek az Európa Liga indulásra is. A történelmük igen érdekes, alapból a csapat székhelye Észak-Írországban, Derryben található, de 1986 óta az Ír bajnokság küzdelmeiben vesznek részt. Ráadásul az egyetlen csapat Írországban, akiknek sikerült a triplázás még az 1988/89-es szezonban. Egyszeres Észak-Ír bajnok, kétszeres Ír bajnok, és minden kupasorozatot figyelembe véve 35-szörös kupagyőztesek.

Nagy múltú csapat tehát, de egyelőre alulteljesítenek ebben a szezonban, az elvárás pedig, hogy a tabella első felében végezzünk. Én szeretném megcélozni legalább azt a negyedik helyet, ami már Európa Liga indulást ér, és akkor mindenki biztosan elégedett lesz.

Nincs sok időm, reggel repültem Írországba, és ott találkoztam a csapattal, mert este meccs van. Nem volt tehát sok időm megismerni a játékosokat, így az asszisztensem által nyújtott beszámolókra tudok csak alapozni. A taktika természetesen marad a szokásos, ami két csapatnál bevált, működnie kellene egy harmadiknál is. Ki is alakult egy kezdő 11 a fejemben, aztán majd kiderül mennyire lesz időt álló, de akkor nézzük kik kapnak szerepet az első meccsemen a Derry City kispadján.

A kapuban Ger Doherty áll, ez nem is kérdés, ő a legjobb kapus a csapatnál, 10 éve itt van, ő a kapitány, a csapat akadémiáján nevelkedett. Az egyetlen probléma, hogy hamarosan betölti a 37-et, és a szezon végén lejár a szerződése. Valószínűleg nem fogok vele hosszabbítani, de ebben az idényben ő lesz az első számú kapusom.

A védelem bal oldalán Kevin McHattie játszik, 24 éves, inkább védekező mentalitású játékos, így nem is kérek tőle annyi felfutást. Ebben a szezonban érkezett a csapathoz, eddig csak Skóciában játszott, itt pedig nem kapott lehetőséget eddig. Úgy érzem védekezésben képes lehet ellátni a feladatát, és igazság szerint nincs is túl sok opcióm erre a posztra rajta kívül.

A jobb oldalon Conor McDermott játszik, aki mindössze 20 éves. Minden képessége meg van, hogy jól teljesítsen támadó és védekező oldalon egyaránt. A csapat akadémiájáról került ki ő is, a hosszabbításáról pedig minél hamarabb döntenem kell, mert a skót Hearts állítólag szeretné leigazolni a szerződése lejárta után.

A védelem közepében az egyik tag Dan Seaborne lesz. A 31 éves rutinos angol szerepelt szinte minden szinten Angliában, megjárta Skóciát is, és a jelenlegi szezont itt kezdte meg. Egyelőre ő sem kapott lehetőséget, de mindenki tiszta lappal indul, és úgy érzem ebben a formációban hasznos tagja lehet a csapatnak.

A párja Eoin Toal lesz, aki szintén nagyon fiatal, mindössze 19 éves. Ettől függetlenül eddig minden meccsen pályára lépett. Mentálisan nem a legjobb játékos, de fizikailag, és technikailag mindenképpen jó.

A középpályán a támadások megakasztásáért Nicky Low lesz a felelős. Nem mondom, hogy a skót a legjobb játékos erre a feladatra, de azok alapján amit eddig tudok ő a legjobb ötletem. Az biztos, hogy elszánt, és a lelkét is ki fogja tenni a pályára, és talán ezzel kompenzálhatja a technikai hiányosságait.

Egy kis változtatást eszközöltem a taktikában, ez pedig egy visszább vont szervező lesz, és a középpályán egy ember felel a labdaszerzésért. Ezt a szervező feladatot Aaron McEneff fogja ellátni. Mindössze 22 éves, talán még van benne ennél több is, megfordult már a Tottenhamnél is, bár egyetlen percet sem játszott náluk 3 év alatt.

A balszélső Ben Fisk lesz. Semmiben sem igazán kiemelkedő a 25 éves kanadai, de remélem egy kis zavart tud majd kelteni. Egy biztos, hogy hosszú távon vele sem számolok.

A jobb szélen Jamie McDonagh kap szerepet, és ő már egy fokkal jobban néz ki. Gyors, viszonylag jól cselez, elszánt, nagy munkabírású játékos. Ő is csak 22 éves, tehát ő is fejlődhet még.

Árnyék ékként Dean Shiels kerül bevetésre. Mellette inkább a kora szól, egy pár váratlan húzással talán képes lesz meccseket eldöntő megmozdulásokra. Megjárta a Rangerst, és az Arsenal akadémiájáról került ki, valamint 14-szeres Észak-Ír válogatott.

Csatárként itt is egy kölcsönjátékossal számolok. A 19 éves Ronan Hale a Birminghamtől van itt kölcsön a szezon végéig. Az eddigi 19 meccsen mindössze 4 alkalommal talált a kapuba, de érzem, hogy ennél többre képes.

Innen indulunk tehát, pár óra múlva már kezdődik is első meccsem a csapat kispadján, és hogy ne legyen olyan jó, rögtön az első helyezett Dundalk ellen lépünk pályára. Okoztam már eddig egy pár meglepetést, és remélem itt is sikerül egy meglepetéssel bemutatkozni.